Onze diensten

  Marketing automation
  E-mail marketing
  Webdevelopment
  Online Marketing
  Grafisch Ontwerp
  Webdesign

Bookerz dochters

  Horecamenukaarten.nl
  Glampingz.nl

AMP in e-mails voor Dekbed Discounter

De eerste AMP campagne in Copernica Marketing Software

Dit najaar (2019) maakte Bookerz de allereerste campagne met AMP (Accelerated Mobile Pages) in Copernica Marketing Software mogelijk. Dekbed Discounter was de gelukkige voor en mét wie we deze gave primeur hadden. 
 
 

E-mail (r)evolutie

Het hele internet evolueerde de afgelopen decennia als een malle. Ook de manier waarop merken communiceren met hun doelgroep veranderde in rap tempo. Bij e-mail was dat anders. Aan e-mail als marketingkanaal werden wel functionaliteiten toegevoegd, al dan niet met workarounds, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Tijd voor een (r)evolutie in e-mailmarketing!
 
Achter de schermen werkten wij samen met Dekbed Discounter en Copernica aan de optimalisatie van AMP in de software van Copernica. Hierdoor kan Copernica nu AMP-functionaliteit(en) opleveren voor ál haar andere klanten en partners en biedt deze E-mail Service Provider ondersteuning voor het versturen van e-mails met AMP-HTML. 
 

De eerste AMP campagne met Copernica

Dekbed Discounter zocht een manier om AMP-HTML praktisch te integreren in het huidige e-mailtemplate. Daarin zochten ze graag de samenwerking op met Copernica én Bookerz. De eerste resultaten zijn veelbelovend, met een bovengemiddelde open- en interactieratio. 
 

AMP gebaseerde image slider 

Bij iedere bestelling boven de € 50 geeft Dekbed Discounter een Google Home Mini weg. Op zich al een toffe actie natuurlijk, maar met de aftercare mailflow op basis van AMP komt de klant helemaal onder een gespreid dekbedje terecht. In deze flow helpt Dekbed Discounter haar klanten op weg bij het installeren van de Google Home apparatuur. 
 
Ze doen dit met een slider, waarmee de ontvanger de verschillende stappen voor installatie op interactieve wijze doorloopt. In tegenstelling tot huidige slider-oplossingen in e-mail zijn er geen uitzonderingen en moeilijke fallbacks nodig in AMP. 
 
AMP slider in e-mail Dekbed Discounter

Fallback als AMP nog niet wordt ondersteund

Als afzender bedenk je zelf hoe creatief je omgaat met ontvangers die een e-mailclient gebruiken waarin AMP nog niet wordt ondersteund. Dekbed Discounter koos voor hun eerste campagne voor een ‘eenvoudige’ fallback door middel van een GIFje. Je ziet als ontvanger dezelfde stappen, maar ze zijn niet meer interactief. 
 
Het vroegtijdig inspringen van Dekbed Discounter op de ontwikkelingen van AMP binnen e-mail getuigt van continue innovatie op marketinggebied. Met AMP hebben ze nu de mogelijkheid om hun enorme assortiment en niet te missen acties volledig naar de wens van de ontvanger te personaliseren.  
 

AMP naar de toekomst

Wij wisten natuurlijk dat Dekbed Discounter graag met AMP aan de slag wilde. Voor hen is deze eerste campagne bedoeld als verkenning van nieuwe mogelijkheden. Onze plannen groeiden uit tot een mooie basis in de software van Copernica, die ook bruikbaar is voor andere partijen.
 

1. Content wijzigen ná verzending

Naast deze eerste verkenning, ontwikkelen we momenteel ook veel geavanceerdere toepassingen van AMP in e-mail. Bijvoorbeeld het inladen van externe content, waarmee je de e-mail dynamisch maakt. Na het  versturen van je e-mail, kun je met AMP de content nog aanpassen.
 
Stel, je verstuurt een e-mail met een actie voor een bepaalde dekbedserie, maar du moment van verzenden, heeft iemand nét twee items uit die serie besteld. Als je een integratie hebt met je webshop, kunje zo'n klant nog voorzien van ándere content, ook als is je mail net verstuurd. Verander deze dekbedserie bijvoorbeeld in bijpassende plaids, sierkussens of iets dergelijks, in plaats van dat ergernis krijgt om een gemiste aanbieding. 
 

2. Integratie met payment

Ultiem is de stap naar direct afrekenen in e-mail. Met Google Pay kan dat al, maar wat ons betreft wordt dat normaal voor alle payment providers in de toekomst. 
 

3. Winkelen vanuit je mailbox

Binnen AMP kun je ook formulieren opnemen in e-mail, waardoor je ontvanger z’n mailbox niet meer uithoeft om een aanvraag of bestelling te doen. De voorbode van volledig winkelen vanuit je mailbox!
 

Bookerz en Dekbed Discounter: een bewezen combinatie

Al jarenlang zijn we de e-mailmarketingpartner van Dekbed Discounter. Net als wij, lopen ze graag voorop in nieuwe ontwikkelingen. Samen maakten we de groei mee van enkele honderden orders per dag naar duizenden bestellingen van vandaag de dag. Sinds dag één van de samenwerking was het onze opdracht om alle technische mogelijkheden uit de kast te trekken en in te zetten voor de succesvolste e-mailcampagnes. We presenteerden samen onze cases op de Webwinkel Vakdagen en ook komend jaar kun je weer luisteren naar deze retailstory. 
 

Zelf van start met AMP in je e-mails?

Om gebruik te maken van de mogelijkheden die Copernica Marketing Software biedt voor AMP, neem je gewoon nu al contact op met ons. Dan ben jij klaar op het moment dat AMP in e-mail écht op grote schaal wordt uitgerold.