Onze diensten

  Marketing automation
  E-mail marketing
  Webdevelopment
  Online Marketing
  Grafisch Ontwerp
  Webdesign

Bookerz dochters

  Horecamenukaarten.nl
  Glampingz.nl

E-mailmarketing: effectiever dan ooit

In januari 2018 waren we samen met Copernica weer present op de Webwinkel Vakdagen. In de E-mailmarketing Automation Hub vertelden Kevin Veenman (Dekbed Discounter) en Harmen Spijkers (Bookerz) aan een overvolle zaal over onze succesvolle case. Verhaal gemist? Niet getreurd. Lees 't hier terug!


Niet irritant, wel aangenaam

Dekbed Discounter verstuurt per jaar een slordige 222 miljoen mails. Wát? Ja, u leest het goed. 222 miljoen. Twee keer per dag worden 460.000 ontvangers uit een database van 1 miljoen profielen gemaild. De grens tussen irritatie en aangenaam is dun, maar door op het juiste moment de juiste mails naar de juiste personen te sturen (met natuurlijk de juiste content) wist Dekbed Discounter in 2017 een omzetgroei van 100% te realiseren. Inmiddels halen zij 12% van hun omzet uit e-mailmarketing.

Hey slaapkop!

Iedere zichzelf respecterende retailer heeft (hopen we) vandaag de dag een flow ingericht om webshopbezoek op te volgen. Een gevuld, maar niet afgerekend winkelmandje blijft niet onopgemerkt. Deze 'slaapkopjes' worden natuurlijk wakker geschud met een e-mail. 

flow Dekbed Discounter

 

Kopen ze alsnog iets? Dan volgt natuurlijk de mail waarmee de aankoop beoordeeld kan worden middels een review. U zorgt eventueel nog voor een leuke winactie and so on. Tot zover de basis van e-mailcommunicatie.

 

Marketing automation 2.0

De uitdaging zit ‘m in klantgerichte marketing automation ofwel: persoonlijke relevantie.
U kunt alleen maar relevant zijn in uw online communicatie, als u inzicht heeft in uw data en er ook goed gebruik van maakt. Wist u dat Dekbed Discounter elke klant, die een negatieve review geeft, persoonlijk belt en zo de dienstverlening probeert te verbeteren?
Het bedrijf heeft geen CRM en werkt met Copernica Marketing Software. Wij bouwden een Data Management Platform (DMP) voor ze. Daarmee koppelden we hun webshop (Lightspeed) onder andere met Copernica, de klantcontact-software van RobinHQ en de personaliseringsoplossing Barilliance. Dit bracht Dekbed Discounter tot Marketing Automation 2.0. 
 

data-integratie voor Dekbed Discounter

 
 

Wat het oplevert

Met de koppeling tussen verschillende systemen, kan Dekbed Discounter heel gericht targetten met klantspecifieke content om aankopen te stimuleren. Door e-mails te sturen op basis van zoekgedrag, een loyaliteitsaanbieding na zoveel aankopen, door voorraad te benoemen, door testers te zoeken of content te laten delen. Op basis van deze data, worden bijvoorbeeld twee keer per dag automatisch e-mails verzonden. Dit leidt ertoe dat:
 
  • de gemiddelde klant van Dekbed Discounter 3 tot 4 keer per jaar een aankoop doet
  • er minder uitschrijvers zijn op nieuwsbrieven
  • in een jaar tijd 100% omzetgroei is gerealiseerd
  • 12% van die omzet uit e-mailmarketing komt
 
En last, but not least: Dekbed Discounter heeft inmiddels zo'n 22.000 Trustpilot beoordelingen met gemiddeld een 9,2. Zet dat af tegen andere toonaangevende webshops en merk op dat veel reviews in combinatie met een 9+ klantbeleving vrij uniek is.
 

Stilstand is achteruitgang

Dus? We gaan door met AB-testing, zetten in op diepgaandere segmentatie en personalisatie. Denk bijvoorbeeld aan het personaliseren van content op basis van orderwaarde, ordergedrag en type producten.
 

Ook starten of doorpakken met marketing automation?