Onze diensten

  Marketing automation
  E-mail marketing
  Webdevelopment
  Online Marketing
  Grafisch Ontwerp
  Webdesign

Bookerz dochters

  Horecamenukaarten.nl
  Glampingz.nl

AMP in Copernica

Mini-website in e-mailmarketing

 
Bookerz maakte in 2019 de eerste AMP campagne met Copernica mogelijk. Deze E-mail Service Provider kwam als een van de eersten in Nederland met AMP voor e-mail. Met Copernica Marketing Software verander je je e-mails nu in gepersonaliseerde mini-websites. Wat betekent dat voor jóuw e-mailmarketing? 
 

Inhoud aanpassen ná verzending

Een verzonden mail kon je niet meer aanpassen. Verstuurd was verstuurd. Met AMP in je e-mail is dat verleden tijd! Je kunt met AMP ook na verzending de content van e-mails nog wijzigen op basis van nieuwe inzichten of data. Het laatste browse- en koopgedrag van de ontvanger is leidend voor de inhoud van je mails. Een e-mail is daarmee vrijwel altijd relevant en actueel op het moment van openen. Is een product niet langer op voorraad? Met AMP toon je gewoon een vervangend product als iemand je mail opent.
 

Efficiënt converteren

Een ontvanger klikt in je e-mail, komt op je landingspagina en is afgeleid door een andere website die nog open stond in z’n browser. Wel geklikt, niet geconverteerd. Gemiste kans! 
Door al direct ín je e-mail gewenste acties mogelijk te maken, voorkom je dat je mensen kwijtraakt verderop in je flow. Als iemand snel en eenvoudig iets kan kopen of regelen, zorgt dat voor een hogere conversieratio. 
 

Sneller profielen verrijken

Als een ontvanger meteen in je e-mail kan doen wat jij wilt, wordt profielverrijking ook eenvoudiger. Het invullen van formulieren of het geven van feedback kan met AMP allemaal direct in de e-mail. Zo kom je snel meer te weten over je ontvanger en laat je je vervolgmails weer beter aansluiten op zijn of haar interesses en gedrag. 
 

Veilig e-mails openen

Misbruik van e-mail is helaas nooit 100% uit te sluiten. Wel draagt deze ontwikkeling bij aan het vergroten van de veiligheid van dit kanaal. Bij e-mails met AMP wordt het gebruik van third-party data tot een minimum beperkt. 
Als een ontvanger bovendien zijn veiligheidsinstellingen niet goed heeft ingesteld, wordt AMP niet ondersteund. Een groot voordeel voor ontvangers, want zij kunnen ervan uitgaan dat een AMP mail van een veilige en authentieke verzender komt. Sterker nog, je moet als afzender je AMP-mail ter goedkeuring voorleggen aan e-mailclients voordat je deze mag versturen. Veiligheid van deze e-mails is daarmee gewaarborgd.
 

Copernica al volledig geschikt voor AMP

AMP belooft veel moois voor e-mailmarketing. Bij Bookerz werkten we samen met Copernica aan de technische AMP-implementatie. Copernica is inmiddels volledig geschikt voor AMP. Zo stellen wij jou als gebruiker in staat om met deze nieuwe technologie te innoveren en kun je je jouw e-mailmarketing naar een (nog) hoger niveau tillen. De eerste Copernica AMP-campagne was voor Dekbed Discounter, met veelbelovend resultaat.
 

E-mailclients nog niet zover?

Natuurlijk. AMP in e-mail is upcoming. Nog niet alle e-mailclients ondersteunen de techniek. Op dit moment wordt AMP ondersteund in de desktopversie van Gmail en Outlook/Hotmail. De mobiele versies volgen ongetwijfeld snel!
Bewaar dus een beetje je je geduld, maar wees ook voorbereid en laat je niet leiden door wat er nog níet kan. Als je nu al aan de slag wilt met AMP, kunnen we in Copernica parallel een fallback in HTML meesturen naar e-mailclients die AMP nog niet ondersteunen. Bovendien ontwikkelen wij voortdurend nieuwe, dynamische én gepersonaliseerde templates die jij weer kunt gebruiken in je campagnes. 
 

Zelf van start met AMP in je e-mails?

Om gebruik te maken van de mogelijkheden die Copernica Marketing Software biedt voor AMP, neem je gewoon contact op met ons. 
 
 

Praktische documentatie op Copernica.com