Onze diensten

  Marketing automation
  E-mail marketing
  Webdevelopment
  Online Marketing
  Grafisch Ontwerp
  Webdesign

Bookerz dochters

  Horecamenukaarten.nl
  Glampingz.nl

Koppeling met Lightspeed maken

Voordat we een koppeling kunnen maken tussen uw Lightspeed webshop en uw Copernica omgeving moet u een aantal dingen doen. U geeft ons ondermeer toegang tot de API (Application Programming Interface). Simpel gezegd is een API een ingang tot het systeem voor andere systemen. Als twee systemen met elkaar moeten communiceren, gebruikt het systeem een API om het andere systeem aan te spreken.
 
Lightspeed stelt grenzen aan de hoeveelheid gegevens die mogen worden uitgewisseld. Ze noemen dit een API-limiet. 
 

Lightspeed koppeling

Om Bookerz toegang te geven tot uw Lightspeed en Copernica omgeving, volgt u de volgende stappen.  
  • Dien bij Lightspeed een support ticket in en vraag om een API key en een API secret. 
    • Geef hierbij ook door dat de koppeling leesrechten nodig heeft op alle onderdelen.
    • Ook is het handig om de koppeling wijzigrechten te geven op het onderdeel Klanten. Dan kunnen wij in de toekomst ook informatie over klanten die wijzigt binnen Copernica terugsturen naar Lightspeed. Dit is een optionele functionaliteit die u bij ons kun afnemen.  • Het support team van Lightspeed stuurt u (vaak binnen een werkdag) een API key en een API secret. Geef deze op een veilige manier aan ons door, bijvoorbeeld telefonisch. Via e-mail versturen, raden we af.  
  • Geef ons toegang tot uw Copernica account. 
 
Vervolgens richten wij Copernica zo in dat de structuur aansluit op Lightspeed.
 

Database zichtbaar in Copernica

Op het moment dat de koppeling is geïnstalleerd, is de database met de data uit Lightspeed zichtbaar in Copernica. In deze database staan een groot aantal velden. Al deze velden hebben een directe koppeling met Lightspeed. 
 
 

Velden aanpassen

Het is belangrijk dat u nooit zelf datavelden aanpast. U kunt de namen van deze velden wel door ons laten aanpassen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Wij moeten updates en verbeteringen dan namelijk handmatig doorvoeren. We raden u daarom aan om kritisch te kijken of dit echt meerwaarde heeft.
 

Meerdere koppelingen

Doordat we werken met een tussenliggende database kunnen wij eenvoudig meerdere koppelingen aansluiten en als een geheel laten werken. Zo kunt u ook:
 
  • Uw fysieke kassa of track & trace systeem aan Copernica koppelen.
  • Een koppeling maken met uw CRM pakket.
  • De data in verschillende Copernica accounts laten terechtkomen. Handig als u bijvoorbeeld uw buitenlandse klanten in een ander account heeft ondergebracht. 
 
Natuurlijk is maatwerk binnen een koppeling altijd mogelijk. We bespreken de mogelijkheden graag met u en maken een offerte.
 

Aan de slag

Vervolgens kunt u zelf binnen Copernica selecties bouwen met de data die wij voor u uit Lightspeed hebben opgehaald. Uiteraard kan Bookerz ook slimme campagnes voor u inrichten. Neem hiervoor contact met ons op. Wij helpen u graag om uw koppeling optimaal in te zetten. 
 

Meer weten over de BookerzLightspeed koppeling?

 

Handige download

Alles nog 'ns rustig nalezen? Download dan de handleiding Koppeling Lightspeed (pdf), zodat u op het juiste moment, de juiste klant, met de juiste boodschap kunt prikkelen.