Onze diensten

  Marketing automation
  E-mail marketing
  Webdevelopment
  Online Marketing
  Grafisch Ontwerp
  Webdesign

Bookerz dochters

  Horecamenukaarten.nl
  Glampingz.nl

Koppeling met Magento maken

Voordat we een koppeling kunnen maken tussen uw Magento webshop(s) en uw Copernica omgeving moet u een aantal dingen doen. U geeft ons ondermeer toegang tot de API (Application Programming Interface). Simpel gezegd is een API een ingang tot het systeem voor andere systemen. Als twee systemen met elkaar moeten communiceren, gebruikt het systeem een API om het andere systeem aan te spreken.
 
Volg de volgende stappen, afhankelijk van uw Magento-versie:
 

Magento 1 koppeling 

 • Maak in Magento een rol en een gebruiker aan. Hiermee krijgen wij toegang tot de API van Magento 1.
  Lees hoe u Bookerz toegang geeft tot de API van Magento 1

 • Geef ons op een veilige manier de gebruikersnaam en de API key door, bijvoorbeeld telefonisch. Via e-mail versturen raden wij af.
 • Geef ons toegang tot uw Copernica account.
 

Magento 2 koppeling

 • Voeg in Magento 2 een nieuwe integratie toe. Hiermee krijgen wij toegang tot de API van Magento 2.
  Lees hoe u Bookerz toegang geeft tot de API van Magento 2

 • Geef de Integratie Details op een veilige manier aan ons door, bijvoorbeeld telefonisch. Via e-mail versturen raden wij af.
 • Geef ons toegang tot uw Copernica account.
 
Vervolgens richten wij Copernica zo in dat de structuur aansluit op uw Magento-omgeving.
 

Database zichtbaar in Copernica

Op het moment dat de koppeling is geïnstalleerd, is de database met de data uit Magento zichtbaar in Copernica. In deze database staan een groot aantal velden. Al deze velden hebben een directe koppeling met Magento. De meeste velden starten met de letter M. Deze zijn één op één uit Magento overgenomen.
 
 

Velden aanpassen

Het is belangrijk dat u nooit zelf  datavelden aanpast. U kunt de namen van deze velden wel door ons laten aanpassen. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Wij moeten updates en verbeteringen dan namelijk handmatig doorvoeren. We raden u daarom aan om kritisch te kijken of dit echt meerwaarde heeft.
 

Meerdere koppelingen

Doordat we werken met een tussenliggende database kunnen wij eenvoudig meerdere koppelingen aansluiten en als een geheel laten werken. Zo kunt u ook:
 
 • Uw fysieke kassa of track & trace systeem aan Copernica koppelen.
 • Een koppeling maken met uw CRM pakket.
 • De data in verschillende Copernica accounts laten terechtkomen. Handig als u bijvoorbeeld uw buitenlandse klanten in een ander account heeft ondergebracht. 
 
Natuurlijk is maatwerk binnen een koppeling altijd mogelijk. We bespreken de mogelijkheden graag met u en maken een offerte.
 

Aan de slag

Vervolgens kunt u zelf binnen Copernica selecties bouwen met de data die wij voor u uit Magento hebben opgehaald. Uiteraard kan Bookerz ook slimme campagnes voor u inrichten. Neem hiervoor contact met ons op. Wij helpen u graag om uw koppeling optimaal in te zetten. 
 

Meer weten over BookerzMagento koppelingen?

 

Handige download

Alles nog 'ns rustig nalezen? Download dan één van onze handleidingen (pdf) op weg naar uw gestroomlijnde marketingcampagnes.